Website wordt vernieuwd

Nieuw gereedschap, nieuwe ideeën: tijd om de tijdroverswebsite eens stevig onder handen nemen.

We steken de site niet alleen in een nieuw kleedje. Het gaat met de Tijdrovers intussen over meer dan 1 boek alleen. Het verhaal loopt verder in de bonusverhalen en de extraatjes. Dat brengt ons in de toekomst dan weer bij een knotsgek vervolg. We gaan proberen om al die dingen op een mooie, duidelijke manier op de website samen te brengen.

Daar zijn we nog wel even aan bezig. Tijdens de werkzaamheden blijft alle informatie beschikbaar, je zal alleen soms op de nieuwe, soms op de oude website terecht komen. Laat het ons weten als je de weg kwijtraakt.

Advertenties

Wie bespreekt De Tijdrovers in de klas?

Sinds het boek uit is hebben al een paar van onze lezers laten weten dat ze een boekbespreking zouden gaan houden over De Tijdrovers. Dat maakt ons echt ontzettend blij. We voelen ons vereerd dat lezers het boek zo goed vinden dat ze er in de klas willen over spreken. Daarom is Bavo De Cooman voor die lezers een filmpje gaan maken, om ze te bedanken en aan te moedigen. En dat filmpje belandde soms ook in de boekbespreking zelf 🙂

Wil jij ook je boekbespreking doen over De Tijdrovers? Laat het ons weten! Dan maakt Bavo De Cooman een filmpje om je aan te moedigen.

De Kamer van Kaboenke

Het derde bonusverhaal is er! De Kamer van Kaboenke lanceren we naar aanleiding van de voorleesweek. Het is een redelijk lang verhaal, opgedeeld in 8 hoofdstukjes, ideaal om voor te lezen aan 6-10-jarigen. Halverwege het verhaal vind je bovendien een leuke puzzel.

De Kamer van Kaboenke is knotsgek, superspannend en zit boordevol fantasie. Op het eerste zicht heeft dit avontuur van de dwerg Mini Milo niets met De Tijdrovers te maken. Maar schijn bedriegt…

Mini Milo is zelfs voor een dwerg nogal aan de kleine kant. Daar wil hij maar wat graag aan veranderen, maar niets helpt, zelfs boterhammen met mosterd eten niet. De enige kans die hij nog heeft, is op zoek te gaan naar de kamer van de legendarische koning-tovenaar Kaboenke…

Benieuwd?
button lees het verhaal

Twee delen, met een puzzel ertussen

tijdrovers woordzoekerHet plan was eigenlijk om dit verhaal in twee delen uit te brengen, maar uiteindelijk geven we het verhaal toch meteen volledig weg. De puzzel is deze keer een woordzoeker die tussen deel 1 en deel 2 verscholen zit. Los de woordzoeker op, en vorm met de overgebleven letters het sleutelwoord om deel 2 te lezen…

En daarna?

Eigenlijk heb je met deel 1 & 2 van De Kamer van Kaboenke bonusverhaal 3 en 4 samen gekregen. Het volgende bonusverhaal verschijnt daarom wat later: in september 2018. Dit verhaal brengt je weer een stap verder in de gebeurtenissen na het boek. Het brengt je ook een stap dichter bij het vervolg op De Tijdrovers, waar de eerste stukjes intussen van geschreven zijn…

 

Beoordeel De Tijdrovers

beoordeel op hebbanHeb je de Tijdrovers gelezen? Neem dan heel even de tijd om ons boek te beoordelen.

hebban

Geef ons een score op hebban.nl, de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Je kan De Tijdrovers tot 5 sterren geven of een recensie van het boek schrijven. goodreads Of doe hetzelfde op goodreads, als je dit platform beter kent.

Een aantal recensenten gingen je al voor. Je vindt hun besprekingen in de links onder deze post.

De nieuwste recensie is die van mustreads or not (januari 2018).

Mustreads or Not leest De Tijdrovers

“Een groot avontuur voor groot en klein.. Bavo laat de virtuele wereld en het lezen samenkomen.”
Moon van Mustreads or Not las de Tijdrovers en schreef deze enthousiaste recensie, waar we superblij mee zijn 🙂
logo mustreads

Mustreads or not is een leuke leescommunity op Facebook, waar lezers de boeken delen die ze geweldig vinden of net op afknappen met elkaar delen. Recensies van beheerders Moon en Caroline & van gastbloggers verschijnen op hun website mustreadsornot.com.

Gravin van Zurkeltâten

GvZ afbeelding

Deze afbeelding is ook beschikbaar als kleurplaat

Het tweede bonusverhaal bij De Tijdrovers is vrijgegeven. Vanaf nu hoef je geen raadsel meer op te lossen om het verhaal te lezen waar deze bijzonder gezellige dame een glansrol speelt.

Het is kalm in de gevangenis. De gevangenen zijn rustig, de directeur is wegens ziekte afwezig en de hoofdbewaker kan een dagje gezellig koffiedrinken aan het bureau van zijn baas. Tot de Gravin van Zurkeltâten langskomt om de gevangenis te inspecteren…

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen in het boek De Tijdrovers.Lezers van het boek komen weer iets nieuws te weten. Maar je kan het verhaal ook los van het boek lezen.

button lees het verhaal

 

Recensie op thuisleven.com

thuislevenOp lifestyleblog Thuisleven verscheen deze leuke recensie van De Tijdrovers.

Gastblogger Rianne sleurt je in haar bespreking helemaal mee het verhaal in. Ze laat je ook zien hoe haar kinderen reageerden op het feit dat de hele familie in het verhaal meespeelt. Zo krijg je een indruk van welk effect het personaliseren kan geven.

Tijdrovers in de kijker

In het weekend van 2-3 september staan de Tijdrovers in de kijker op de facebookgroep Kinderboeken, een facebookgroep die lezers en schrijvers van kinderboeken samenbrengt. Even benieuwd als wij hoe dit er zal uitzien?
Sluit je dan aan bij deze leuke kinderboekengroep, op een paar dagen tijd al dé plek voor lezers en auteurs van kinderboeken.

Screen Shot 2017-09-01 at 22.21.36

De Tijdrovers op de Uitmarkt

Vandaag en morgen (26-27 augustus) vind je uitgever Tiny Tale’s Bookshop bij Boeken aan Zee, onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam.

Vandaag is Bavo De Cooman er aanwezig om mee De Tijdrovers en de andere boeken van Tiny Tale’s Bookshop te helpen promoten.

olibollia coverOm 13u en om 16u leest hij er het eerste bonusverhaal bij De Tijdrovers voor, De Heren van Olibollia. De 6 bonusverhalen doen het verhaal uit het boek De Tijdrovers verder lopen. Je kan ze lezen door de link te volgen die achterin het boek staat.

Het tweede bonusverhaal, Gravin van Zurkeltâten, verschijnt in de loop van volgende week op de bonussite!

De Tijdrovers bij de Kinderboekenjuf

logo kinderboekenjufDe Kinderboekenjuf koppelt lesideeën voor het basisonderwijs aan kinderboeken. Dat deed ze ook voor De Tijdrovers, in deze mooie bespreking, aangevuld met ideeën voor leeslessen en stelopdrachten. Bovendien maakte ze er een demofilmpje bij waarin ze (beter dan wij het ooit zullen kunnen) uitlegt hoe je De Tijdrovers kan bestellen bij Tiny Tale’s Bookshop. Dankjewel!